Meny
Menyval

SPEGELTÄLT OCH FLYTANDE SCENER

Tre annorlunda scener ersätter den stängda Storsjöteatern under Yran. Ångarna Östersund och Thomée blir flytande scener med teamatiserat program. Men den tredje nya scenen är den absolut mest spektakulära – ett praktfullt belgiskt spegeltält i jugendstil!

Ett spegeltält är en stor ambulerande byggnad, tillverkad i trä och duk och dekorerad med speglar och målat glas. Spegeltälten byggdes ursprungligen i Belgien under det sena 1800- och tidiga 1900-talet, men bara en handfull av dessa tält finns kvar idag.

Tältens inredning är i jugendstil och består av tusentals bitar träinredning, speglar, kristall, lampor, målat glas och detaljutsmyckningar i sammet och brokad.

Spegeltältet som gästar Storsjöyran rymmer drygt 400 personer, varav cirka 100 sittande. Det byggs upp av belgiska specialister på plats i Östersund.

Det är alltså en väldigt speciell spelplats som byggs upp på Yran, med plats för väldigt speciella artister.  och därför ställer vi frågan till dig – vad skulle du vilja se på scen i spegeltältet?

Vi återkommer senare med de olika temana för de flytande scenerna på båtarna.