A36, Josef Slunge och Zoe Lobos till sommarens festival

Tre nya namn är klara för sommarens festival! Det är grammisvinnande hitmaskinen A36 och hyllade Josef Slunge och Zoe Lobos.

A36
Trots att han fortfarande är en nykomling i branschen har grammisvinnande är A36 tveklöst ett av de största svenska hiphopnamnen. Genombrottet kom får två år sedan med debutsingeln ”Alien” och följdes upp av ”Ale Ale”, ”Ego”, ”Tamaka” och  jättehiten ”Samma Gamla Vanliga” som i skrivande stund har över 74 miljoner streams på Spotify. A36 har samarbetat med Aden, Jireel, Macky och Ricky Rich och vunnit en Grammis för Årets nykomling. Inspirerad av fransk hiphop har A36 hittat sin egen plats på den svenska musikscenen och är just nu är aktuell med singeln ”Inga Änglar (na na na)”. A36 var bokad till Yran 2022 men tvingades ställa in i sista stund. Nu får publiken revansch när han lördag 27 juli gästar Östersund.

Josef Slunge
Josef Slunges har nyligen släppt sitt debutalbum ”ikväll, inatt, men aldrig imorgon” och musiken rusar vilt mellan genres, tonlägen och produktionsingångar. Ljust och mörkt, lekfullt och allvarligt. De första låtarna i eget namn kom redan 2019, men på debutalbumet låter han sina tidigare hiphopinfluenser bli en av många ingredienser i en mix av musikaliska infallsvinklar.
Josef Slunge beskriver själv sitt nuvarande liveset som en ”salig blandning av hård och soft hiphop, 16-dels swing och ballader”. Sedan debuten har han spelats flitigt på P3 och hyllats av media.”Det finns en skörhet i låtarna som bara kan komma från någon som vågar vara sårbar inför sig själv och sina lyssnare”, som en lyrisk recensent skrev.

Zoe Lobos
Söderortsartisten Zoe Lobos debuterade år 2020 med sin låt ”Dubbelmoral”, och istället för att låta sig placeras i ett musikaliskt fack upptäckte hon att just blandningen av att rappa, sjunga och experimentera med olika sound var det som skulle komma att bli hennes unika stil. Med rötter från Uruguay har Zoe visionen att föra samman sitt latinamerikanska ursprung och svenska uppväxt i sin musik. I november 2021 kom debuten 100%, med medryckande spår som La Llamada och Con Calma. Skivan är förankrad inom alternativ hiphop med inslag av latinamerikanska ljudbilder, och gästas av bland andra BoBo.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev