Edgeland

I år är det 30-årsjubileum för hårdrockarna i Edgeland, ett band som bildades 1993 i Oviken och har bestått av samma intakta trio under alla år. Något som inte minst visar sig på scenen.
Sin musik beskriver de som klassisk hårdrock utan krusiduller, med influenser från bl.a Metallica, Iron Maiden, Megadeth och Guns n’ Roses.
Bandets första officiella singel släpptes 2015 och sedan dess har det blivit fem till samt en EP. Nu är bandet högaktuella med sitt första fullängdsalbum, ”Keepers of the light” som släpptes den 24 februari i år och som har fått höga betyg och recensioner, fyllda till bredden av superlativ, i välrenommerade hårdrocks tidningar och internetkanaler både i Sverige och ute i Europa samt spelats flitigt både i lokal som internationell radio.
Under våren har bandet gjort ett antal spelningar, däribland på Nestor Next. En bandtävling som det högaktuella bandet Nestor från Falköping anordnat.
Edgeland gick vidare till finalen som avgörs den 6 juni i Falköping.
”Vi har längtat efter att få få spela på Yran, vår hemmaplan, under många år. Nu ska det äntligen ske och det ska bli fantastiskt kul” säger bandets gitarrist, Niklas Eriksson.
UPPTÄCK MER PÅ:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev