Per Persson & Nya Packet

Låtskrivaren och artisten Per Persson har sedan länge skrivit in sig i den svenska musikhistorien och spelat sig till en hängiven publik. Efter att i slutet av 80-talet lämnat Traste Lindéns Kvintett påbörjades en resa som skulle komma att sätta honom på kartan som en av Sveriges mest skickliga låtskrivare. Bandet han skapade, Perssons Pack, debuterade 1989 och nådde ett brett genomslag 1991 med Tusen dagar härifrån tillsammans med en ung Jakob Hellman.

Som bandledare i Perssons Pack har Per Persson hyllats av en enig kritikerkår för skivor som Äkta hjärtan, Kärlek & dynamit samt Öster om Heden. När Perssons Pack 2014 tackade för sig genom en fullsatt spelning på Nalen fortsatte Persson under eget namn. Men det dröjde inte länge innan suget efter att spela i band åter smög sig på, där och då föddes Per Persson & Nya Packet.

I mars i år nådde Per den aktningsvärda åldern av 60 år, något som firades på ett utsålt Cirkus tillsammans med bland andra vännerna Lars Winnerbäck, Nadja Evelina, Staffan Hellstrand, Jakob Hellman, Love Antell, Sigge Hill, Tomas Andersson Wij med fler.

UPPTÄCK MER PÅ:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev