Meny
Menyval
Snabbguide

Snabbguide till Yran

Här har vi samlat sådant som kan vara bra att veta inför ditt festivalbesök.

ENTRÉER. Under fredag och lördag finns tre entréer till festivalområdet; från Prästgatan, Samuel Permansgatan och Frösön/Gångbron (se karta på nästa uppslag). Dessutom finns det en passage mellan camping och festivalområdet.
Biljetter och armband. Samtliga biljetter byts ut mot armband som berättigar till fri passage ut och in på området. Biljetten, som har en unik streckkod, byts mot armband i anslutning till entréerna. Därför kan det vara lämpligt att lägga till några minuter i tidsplaneringen för att nå din första scen för kvällen.

Köp din biljett i kassa, på Yrans hemsida eller hos officiella återförsäljare. Du kan annars riskera att biljetten inte är unik.
Endast kortbetalning i entréerna. Vid direktköp av biljett direkt vid entrén tar vi inte emot kontanter, utan endast betalkort. Alla restauranger och många snabbmatförsäljare tar kort. Dock har vissa marknadsförsäljare endast kontantbetalning.

 

UTTAGSAUTOMATER. Vid Stortorgets övre del finns flera uttagsautomater (Länsförsäkringar, Swedbank och Handelsbanken).

 

HITTEGODS. Upphittade värdesaker lämnas till polisen. Polisens hittegodsavdelning har extraöppet under Storsjöyran, lördag-söndag 2-3 augusti, kl 10.00-16.00. Besöksadress är Fyrvallavägen 4. Tel 077-114 14 00.

 

FOTOGRAFERING. Det är tillåtet att ha med sig kamera på området. Men om foton ska användas i kommersiellt syfte eller läggas ut på nätet, måste artister eller människor på bilden tillfrågas. Blixt är inte tillåtet att använda om du står nära scenen. Videokamera som kan klassas som professionell utrustning är inte tillåten.

 

VATTENSTATION. Tillgång på färskvatten finns i Badhusparken nedanför järnvägsövergången. Ta gärna med en tom plastflaska för påfyllning.

 

APOTEK. I centrum ligger Apoteket Hjärtat på Prästgatan 40 och Apoteket Kärnan i Kärnanhuset.

Snabbguide

DET ÄR INTE TILLÅTET ATT

…att medföra alkoholhaltiga drycker på området.

…att medföra flaskor, burkar eller andra föremål som kan vålla personskada (kontroll sker vid insläppen).

…att medföra multiverktyg, saxar, korkskruvar eller andra vassa föremål.

…att medföra paraplyer (på grund av risken för ögonskador vid trängsel, regnkläder rekommenderas i stället).

…att bada i Storsjön (på botten finns diverse glas och skrot).

…att klättra i träd, lyktstolpar och liknande.

…att ankra båtar i området från Krogstråket till Jamtli under hela Yranveckan.

 

OM DU BEHÖVER HJÄLP. Alla ordningsvakter och övrig personal finns på området för din skull. Tveka inte att vända dig till dem om du behöver hjälp eller undrar över något i största allmänhet. Du kan också vända dig till festivalens informationstält, som finns på Storgatan vid Storsjöteatern