Meny
Menyval

Snabbguide till Yran

BILJETTER. Biljett finns att köpa här på vår hemsida eller i insläppet. Du byter sedan din biljett mot armband  som berättigar till fri passage ut och in på området. Bandbytarstation kommer att finnas på Stortorget och ha öppet dagtid under festivaldagarna. Det går även att byta till armband i entrén under festivalkvällarna.

 

ÅLDERSGRÄNS. Det finns ingen åldersgräns på Storsjöyran men barn under 12 år får endast vistas på området i målsmans sällskap.

 

ENTRÉER. Under fredag och lördag finns tre entréer till festivalområdet; från Prästgatan, Samuel Permans gata och Frösön/Gångbron.

 

BETALNING. Endast kortbetalning i entréerna.  Alla restauranger och många snabbmatförsäljare tar kort eller swish. Däremot tar vissa marknadsförsäljare endast kontantbetalning.

 

SCENER. Festivalen har totalt sju scener varav de två största är belägna på Stortorget och i Badhusparken. I parken finns även scener i ZigZag-tältet och på Ångaren Östersund. Resterande tre scener; Studioscenen, Teatersalongen och Intiman, är belägna inne på Storsjöteatern.

 

TILLGÄNGLIGHETSANPASSNING. För personer som behöver ledsagare gäller följande. Ledsagaren betalar inte entré men uppvisar sitt ledsagarbevis i entrén. Pluspolare-kortet fungerar också som bevis.  Rullstolsläktare/platå finns på Stortorget och i Badhusparken.  Handikapptoaletter finns vid Västra station samt inne på Storsjöteatern.  

 

HITTEGODS. Upphittade värdesaker lämnas till polisen. Besöksadress är Fyrvallavägen 4. Tel 077-114 14 00.

 

VATTENSTATION. Tillgång på färskvatten finns i Badhusparken nedanför järnvägsövergången. Ta gärna med en tom plastflaska för påfyllning.

 

FOTOGRAFERING. Det är tillåtet att ha med sig kamera på området. Men om foton ska användas i kommersiellt syfte eller läggas ut på nätet, måste artister eller människor på bilden tillfrågas. Blixt är inte tillåtet att använda om du står nära scenen. Videokamera som kan klassas som professionell utrustning är inte tillåten.

 

DET ÄR INTE TILLÅTET ATT

…att medföra alkoholhaltiga drycker på området.

…att medföra flaskor, burkar eller andra föremål som kan vålla personskada.

…att medföra multiverktyg, saxar, korkskruvar eller andra vassa föremål.

…att medföra paraplyer, på grund av risken för ögonskador vid trängsel. Regnkläder rekommenderas i stället.

…att bada i Storsjön. På botten kan det finns glas och skrot.

…att klättra i träd, lyktstolpar och liknande.

…att ankra båtar i området från Krogstråket till Jamtli. Detta gäller under hela Yranveckan.