PRESSACKREDITERING

Välkommen att söka pressackreditering till Storsjöyran 2024. Sista ansökningsdag är 19 juli.


För att bli pressackrediterad behöver du ha ett tydligt definierat uppdrag att bevaka festivalen utfärdat av en tidning eller annan etablerad mediekanal. Vi beviljar inte pressackreditering till frilansjournalister utan uppdragsgivare.

Antalet ackrediteringar är begränsat, vi förbehåller oss därför rätten att neka sökande även om dessa kriterier är uppfyllda.

Ackreditering är personlig och ges i form av ett passerband som fästes på armen. Dessa kommer gå att hämta ut på Clarion Hotell, som ligger i anslutning till festivalområdet, fr.o.m 24 juli. Festivalområdet är endast entrébelagt på kvällstid fredag 26 och lördag 27 juli samt eftermiddag söndag 28 juli. Du behöver alltså ingen ackreditering för att bevaka övriga Yranveckan eller Krogstråket.

Beviljad ackreditering ger tillträde till hela festivalområdet fredag, lördag och söndag. Kryssa i rutan ”fotopass” om du dessutom behöver tillträde till fotodike framför scenerna. Fotografering från fotodiket är tillåtet de tre första låtarna av respektive konsert. Det förekommer att artister är än mer restriktiva med fotografering, om det påverkar någon av årets konserter kommer de som beviljats fotoackreditering informeras via mail.

Har du frågor om? Maila oss.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev