Snabbguide

BILJETTER. Biljett finns att köpa här på vår hemsida eller i insläppet. Du byter sedan din biljett mot armband  som berättigar till fri passage ut och in på området.

Biljetter som köpts till Storsjöyran 2020 eller 2021 gäller 2022, oavsett prishöjningar. Tvådagarsbiljetter köpta till Yran 2020 gäller tre dagar eftersom de köptes innan vi förlängde festivalen.

Ungdomsbiljetten gäller från 13 t.o.m 16 år. Barnbiljetten gäller från 7 år t.o.m 12 år. Barn under 7 år går gratis i målsmans sällskap.

BANDBYTARSTATION kommer att finnas på Storsjöteatern och ha öppet onsdag 27 juli t.o.m lördag 30 juli kl.12-17. Det går även att byta till armband i entrén under festivalkvällarna.

ÅLDERSGRÄNS. Det finns ingen åldersgräns på Storsjöyran men barn under 12 år får endast vistas på området tillsammans med en vuxen.

ENTRÉER. Under fredag och lördag finns tre entréer till festivalområdet; från Prästgatan, Samuel Permans gata och vid brofästet på gångbron från Frösön. På söndagen är festivalområdet begränsat till endast Badhusparken, då kommer entré finnas från Sjötorget eller vid brofästet på gångbron från Frösön.

BETALNING. Endast kortbetalning i entréerna.  Alla restauranger och många snabbmatförsäljare tar kort eller swish. Däremot tar vissa marknadsförsäljare endast kontantbetalning.

SCENER. Festivalen har totalt sju scener varav de två största är belägna på Stortorget och i Badhusparken. I parken finns även scener i ZigZag-tältet och på Ångaren Östersund. Resterande tre scener; Studioscenen, Teatersalongen och Intiman, är belägna inne på Storsjöteatern.

TILLGÄNGLIGHETSANPASSNING. För personer som behöver ledsagare gäller följande. Ledsagaren betalar inte entré men uppvisar sitt ledsagarbevis i entrén. Pluspolarekortet fungerar också som bevis. Rullstolsläktare/platå finns på Stortorget och i Badhusparken.  Handikapptoaletter finns vid Västra station samt inne på Storsjöteatern.  

HITTEGODS. Upphittade värdesaker lämnas till polisen. Besöksadress är Fyrvallavägen 4. Tel 077-114 14 00.

VATTENSTATION. Tillgång på färskvatten finns i Badhusparken nedanför järnvägsövergången. Ta gärna med en tom plastflaska för påfyllning.

FOTOGRAFERING. Det är tillåtet att ha med sig kamera på området. Men om foton ska användas i kommersiellt syfte måste människor på bilden tillfrågas. Blixt är inte tillåtet att använda om du står nära scenen. Videokamera som kan klassas som professionell utrustning är inte tillåten.

DET ÄR INTE TILLÅTET ATT

…att medföra alkoholhaltiga drycker på området.

…att flyga drönare över festivalområdet.

…att medföra flaskor, burkar eller andra föremål som kan vålla personskada.

…att medföra multiverktyg, saxar, korkskruvar eller andra vassa föremål.

…att medföra paraplyer, på grund av risken för ögonskador vid trängsel. Regnkläder rekommenderas i stället.

…att bada i Storsjön. På botten kan det finns glas och skrot.

…att klättra i träd, lyktstolpar och liknande.

…att ankra båtar i området från Krogstråket till Jamtli. Detta gäller under hela Yranveckan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev