Meny
Menyval
Krogstraket

Krogstråket

Krogstråket har två ansikten. Dagarnas och tidiga kvällarnas avslappnade och mysiga träffpunkt, där maten och miljön står i centrum. Och så det sena kvällarna, när tempot höjs och festen tar vid. Oavsett vad du föredrar är restaurangerna på Krogstråket redo att bjuda upplevelser utöver det vanliga.

Öppettider på Krogstråket

Fredag 26 juli – onsdag 31 juli kl 11-01
Torsdag 1 augusti kl 11-02
Fredag 2 augusti och lördag 3 augusti kl 11-18, 19-02.00
Söndag 4 augusti kl 11-15

Under den timme festivalområdet töms på besökare inför kvällarna, fredag-lördag, kan besökare stanna kvar på Stråket om du köpt biljett och bytt den till festivalarmband.

Läs mer om årets krogar nedan.

Kajplats 1

Kajplats 1 har funnits på Krogstråket sedan 1993 och Peter Cronheden ser ingen anledning till att inte fortsätta göra det.

– För mig är det självklart att finnas på Krogstråket. Det är så otroligt roligt med alla besökare som lägger sin semester så att de kan komma. Stämningen och mixen av unga och gamla gillar jag skarpt.

Hos Kajplats 1 hittar du bland annat konfiterad fläsksida, pizza med äkta parmaskinka och vegetariska ostburgare. Husbandet från Köln kommer att spela även i år och det blir även lokala DJ:s på Kajplats 1.

– Det är hos oss festen är, säger Peter Cronheden

LÄS MER

Vinbaren

Vinbaren på Krogstråket är skaldjur, pizza, ett brett urval viner, ösig underhållning och riktigt trevlig stämning. Så beskriver Wisam Gharsoul det ställe han är med och driver.

Det är många som förknippar Vinbaren med skaldjuren och de har sin tydliga plats på menyn även i år. Det har den vedugnsbakade surdegs pizzan också.

– Pizza har blivit både trendig och utsliten på samma gång, det är svårt att beskriva, men jag försöker skapa pizzor som är våra egna, säger Wisam.

Vinbaren kommer i år att bredda sitt utbud av viner för att kunna erbjuda alla smaker något. Underhållningen är också viktig för stämningen på Vinbaren och Krogstråket. Husbandet Trion kommer att spela precis som tidigare år. Vinbaren gästas också av Treokomp All Stars.

LÄS MER

Texas longhorn

Den är sommaren blir Texas Longhorns andra på Krogstråket. De kommer i år att bygga vidare på sitt steakhouse-koncept, med fokus på kött.

– Vi vill ta med restaurangkänslan ner till serveringen på Stråket, säger Texas Longhorns Emelie Dillner.

Svenska råvaror är det som gäller, så långt det är möjligt. Texas Longhorn märker att efterfrågan på vegetariska, klimatmedvetna  alternativ ökar och ser fram emot att servera krogstråksgästerna deras nya veganburgare på rödbeta.
– Vi försöker ta vårt ansvar och lämnar engångsmaterialet bakom oss och använder komposterbara bestick på Krogstråket.

Partybandet Marmeladorkestern står för underhållningen hos Texas Longhorn.
– Krogstråkets bästa fest hittar du alltså här, säger Emelie Dillner.

LÄS MER
Krogstraket

Grill by Lime

Årets nyhet på Grill by Lime är uteserveringen som i år blir dubbelt så stor, jämfört med tidigare år.

– Vi väljer att ha uteserveringen i marknivå, vilket innebär att vi får en lummig och mysig uteservering, mitt i björkallén. Vi fortsätter att ha en egen trubadur ute. Det var ett mycket uppskattat inslag ifjol, säger Claes Persson.

Grillbuffén är fortfarande adelsmärket på menyn. Det blir både ”all you can eat” och den mycket uppskattade ”kids corner”, barnens egna buffé.

Underhållningen står Ständut Blakk för.

LÄS MER

Krubb & Bira

Årets nyhet på Krogstråket är Krubb & Bira, ett snabbmatsställe med möjlighet att ta en bira, ett glas vin, eller ett alkoholfritt alternativ såklart. En given succé på menyn är Älgwrapen, som utsågs till årets festivalmat av Aftonbladet för några år sedan med fem plus. Den gör i år comeback i originalutförande.

– För vår del blir det spännande att se hur detta nya koncept tas emot, det är extra skoj att få möjlighet att kunna servera Älgwrapen igen. Det var ju vi som kom på Älgwrapen och nu har vi återtagit den, säger Tomas Isaksson, med glimten i ögat.

Menyn på Krubb & Bira kommer, förutom Älgwrapen, bestå av ett antal enklare rätter.

– Vårt mål är att skapa ett ställe där man lätt trillar in på en matbit och något gott att dricka till, ett snabbmatsställe deluxe eller en enklare krog, välj själv. På den stora uteserveringen kommer det att finnas gott om sittplatser.

LÄS MER

M/S Thomée

En nykomling på årets Krogstråk är en riktig gamling. Thomée, som trafikerat Storsjön sedan 1880 blir i år ett tillskott till Krogstråket

– I stället för att gömma båten bakom tälten, gör vi den i år till en del av Krogstråket, säger Per-Åke Wahlund, som driver bland annat Thomée. På dagarna kommer Thomée att tuffa ut på lunchturer till Verkön, men från 15.30 varje Krogstråksdag kommer ångaren att ligga vid kaj.

– De stora, berömda grillarna från Verkö Slott kommer att stå på kajen och vi kommer bland annat att servera en riktigt bra mixed grill tallrik. Sittplatser blir det ombord på båten, och det blir också underhållning.

– Vi vill skapa en känsla av att man sitter på någon av gamla lyxkryssarna som gick över Atlanten. Platserna på soldäck kommer dessutom ge dem som sitter där en utmärkt utsikt över vad som händer på övriga Krogstråket. Ombord på Thomée kommer Jämtlands Bryggeriers specialtillverkade Storsjön Lager att serveras, som en hyllning till Storsjön.

LÄS MER