The Wannadies

The Wannadies slog igenom på 90-talet som ett av de främsta namnen i den svenska indievågen. Med låtar som ”My Hometown”, ”You and Me Song”, ”Shorty” och ”Hit” nådde bandet långt utanför hemlandets gränser och åtnjöt bland annat stor framgång i Storbritannien och Japan. ”You and Me Song” har förekommit på såväl soundtracket till Baz Luhrmanns film Romeo + Juliet och hembygdshymnen ”My Hometown” har tolkats av så väl Annika Norlin som barnstjärnan Oscar Stembridge.

2022 återförenades The Wannadies för en rad bejublade konserter och hösten 2023 medverkade bandets frontman Pär Wiksten i Tv4s Så mycket bättre. I år fyller deras klassiska album ”Be a Girl”, som bland annat innehåller ”You and Me Song”, 30 år.

I sommar kommer The Wannadies möta publiken igen. För det är det det handlar om, att möta publiken, mer än att återförenas. Ett band som The Wannadies går nämligen inte att splittra hur som helst då de är lika mycket en familj som ett band. De senaste 20 åren har de mest varit det förstnämnda. Nu är det också ett band igen.

UPPTÄCK MER PÅ:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev