LOAM och Anji klara för sommarens festival

Storsjöyran fyller på med ytterligare två artister till sommarens festival. LOAM och Anji gästar Yran fredag 26 juli. I maj släpps fler namn till både Stortorget och Badhusparken. 

LOAM dök upp på den svenska musikscenen 2021 och fick sitt stora genombrott med megahiten ”Medvetslös”. Gimmicken att hålla sin identitet hemlig började som ett vad med en kompis som menade att det inte gick att nå topplistorna med en soppåse på huvudet. Kompisen skulle visa sig ha fel och efter ”Medvetslös” har succén fortsatt med ”Fuck mitt eks” och samarbeten med ADAAM och estraden. LOAM är med andra ord inte bara en mycket hemlighetsfull artist – han är också en hitmaskin och en av de mest önskade namnen till Yran.

I över tio år hade Anji skapat musik innan hon sommaren 2023 började skriva på svenska och hittade hon det sound som kom att bli hennes artistiska identitet. Resultatet blev femton låtar på svenska där ”Målningen”, ”16:45” och den hiten ”Nycklar” föddes. Soundet är ett experimentellt utforskande av amerikansk pop och RnB i mötet med svensk vistradition. Anjis musik skildrar eskapism, hopplös romantik och intimitet. Det är personligt, intimt och lika drömskt och flyktigt som allvarligt och modigt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev